Pridať recept

Maková torta

10
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hladká múka
50 g
práškový cukor
1 ks
vajce
80 g
maslo
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
citrónová kôra
1 štipka
soľ

Plnka:

500 g
jemný tvaroh
200 g
syr Mascarpone
400 ml
kyslá pochúťková smotana
250 g
práškový cukor
4 ks
vajce
150 g
mletý mak
3 PL
jahodový džem
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Do misky nasypeme múku, cukor, kypriaci prášok, citrónovú kôru, štipku soli, pridáme na kocky nakrájané maslo, vajce a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho a vyložíme ním dno ale aj boky formy a odložíme ho stuhnúť do chladničky.
 
2.
V miske zmiešame tvaroh, krémový syr, kyslú smotanu, 3/4 práškového cukru a vajíčka. V druhej miske zmiešame mak, jahodový džem, zvyšný práškový a vanilkový cukor.
3.
Na cesto navrstvíme mak a zalejeme ho tvarohovo-smotanou plnkou. Tortu vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 175°C pečieme cca 55 minút. Upečenú tortu necháme vychladnúť, môže sa zdať ešte trošku trasľavá, ale tak to má byť. Na noc ju odložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať