Pridať recept

Jahodová torta z piškóty

10
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
6 PL
horúca voda
150 g
práškový cukor
100 g
polohrubá múka
1 štipka
soľ

Plnka:

125 g
syr Mascarpone
2 PL
práškový cukor
125 ml
smotana na šľahanie
1 hrsť
jahody

Vnútro:

500 g
jemný tvaroh
500 g
grécky jogurt
3 PL
práškový cukor
1 balíček
želatínový stužovač krému Dr.Oetker
300 g
jahody

postup

1.
Najskôr si pripravíme piškótu. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a horúcou vodou do peny. Pridáme múku a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút.
 
2.
Upečenú piškótu vyberieme, poprášime ju práškovým cukrom a zvinieme pomocou utierky. Piškótu necháme vychladnúť. Medzitým si zmiešame Mascarpone s práškovým cukrom a opatrne primiešame vyšľahanú smotanu a na kocky nakrájané jahody. Touto plnkou potrieme rozvinutú piškótu a opäť ju zvinieme. Uložíme ju stuhnúť do chladničky a nakrájame na kolieska cca 1 cm. Roládu je vhodné pripraviť deň vopred bude sa lepšie krájať.
3.
Keď je roláda hotová, vyložíme celú formu alebo sklenenú misu alobalom. Roládou vystelieme boky aj dno formy/misy a vložíme ju do chladničky.
4.
Jahody umyjeme, očistíme a rozmixujeme na pyré. Tvaroh vyšľaháme s jogurtom a cukrom na hladký krém. Do krému vmiešame želatínový stužovač a nakoniec jahodové pyré. Môžeme ho úplne rozmiešať, alebo nechať len tak všelijako, aby nám jahody vytvorili mramorový vzor.
5.
Plnku navrstvíme na roládu, vrch zakryjeme opäť nakrájanou roládou, prikryjeme alobalom a tortu odložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový koláč s mascarpone krémom
Tip od nás: Svieži jahodový zákusok s mascarpone krémom. Chutí ako z cukrárne
Zákusok na spôsob torty sa hodí na rôzne príležitosti. Jemný piškótový korpus, krém a jahodová plnka spolu...
Kokosová torta s jahodami a žĺtkovým krémom
Sviatočná kokosová torta s jahodami a žĺtkovým krémom
Fantastická, trojvrstvová torta v ktorej sa snúbia voňavý kokos, sladké jahody a jemný žĺtkovo-maslový krém.
JAHODOVÝ SEN v podobe nepečenej, tvarohovo-smotanovej torty
Ušľahajte si dezert ľahký ako obláčik s čerstvými jahodami a smotanou.
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...