Pridať recept

Malinová rozprávka

10
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
100 g
práškový cukor
100 g
polohrubá múka
3 PL
kakao
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
olej

Malinové prekvapenie:

350 g
mrazené maliny
2 PL
práškový cukor
150 ml
voda
2 balíčky
malinové želé alebo tortové želé s malinovým sirupom

Tvarohový krém:

500 g
jemný tvaroh
250 g
syr Mascarpone
300 g
kyslá pochúťková smotana
120 g
práškový cukor
20 g
želatína
100 ml
vriaca voda

Na ozdobu:

250 g
maliny

postup

1.
Ako prvé si pripravíme korpus. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a pečieme cca 15 minút v rúre vyhriatej na 175°C.
 
2.
Upečený korpus vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Malinové želé zalejeme 150 ml vody a za stáleho miešania ju zahrievame na miernom ohni, nevaríme. Môžeme použiť aj tortové želé s malinovým sirupom. Maliny rozmixujeme s práškovým cukrom, pridáme želé a všetko prepasírujeme cez sitko. Malinové želé nalejeme do misky, zakryjeme ju alobalom a necháme stuhnúť.
3.
Postupujeme prípravou tvarohového krému. Želatínu zalejeme vriacou vodou (150 ml) a miešame, kým sa nerozpustí. Odložíme ju nabok vychladnúť. Tvaroh zmiešame s mascarpone, kyslou smotanou a cukrom. Pridáme želatínu a na upečený korpus dáme 1/4 krému.
4.
Na krém dáme malinové želé, ktoré vyklopíme z misky a zakryjeme ho zvyšným krémom tak, aby vôbec netrčalo. Tortu odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny. Najlepšie však na celú noc, aby poriadne stuhla. Ozdobíme ju malinami a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať