Mätová torta
10
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
BeBe keksy svetlé
80
g
maslo
Plnka:
1
kg
jemný tvaroh
300
ml
kyslá pochúťková smotana
4
ks
vajce
300
g
práškový cukor
1
PL
polohrubá múka
2
PL
citrónová šťava
2
hrste
mäta
4
kvapky
mätová aróma
postup
1.
Keksy zomelieme na prach, zalejeme ich rozpusteným maslom a túto zmes natlačíme na dno tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Formu zatiaľ odložíme do chladničky.
2.
Mätové lístky opláchneme, osušíme a rozmixujeme s lyžicou práškového cukru. Zmes preosejeme a pridáme mätovú arómu. V miske zmiešame tvaroh, cukor, vajíčka, múku, smotanu, citrónovú šťavu a mätový cukor s arómou. Cesto vylejeme na keksový základ.
3.
Tortu vložíme do rúry vyhriatej na 170°C a pečieme cca 65 minút. Tortu necháme odstáť v pootvorenej rúre, môže sa nám zdať, že cesto je ešte trasľavé, ale tak to má byť. Keď je torta vychladnutá, odložíme ju stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.