Pridať recept

Ombré čokoládová torta

10
porcií
135
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
4 PL
práškový cukor
3 PL
polohrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
3 PL
kakao
1 štipka
soľ

Krém:

3 tégliky
smotana na šľahanie
3 balíčky
smetafix
200 g
práškový cukor
3 PL
kakao
2 PL
malinový džem

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme múku zmiešanú so štipkou soli a kakaom. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C približne 15 minút.
 
2.
Korpus potrieme malinovým alebo iným džemom a postupne naň dávame vrstvy šľahačky.
3.
Vždy jednu šľahačku vyšľaháme s tretinou práškového cukru a balíčkom smetafixu. Do prvej várky dáme dve lyžice kakaa a navrstvíme ju na pripravený korpus. Tortu uložíme na chvíľu do chladničky.
4.
Medzitým si opäť pripravíme šľahačku, do ktorej zamiešame zvyšné kakao a opäť krém navrstvíme na prvú vrstvu. Do tretice už žiadne kakao nepridávame a šľahačka ostane biela. Navrstvíme ju na vrch a tortu máme hotovú. Odložíme ju stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať