Jahodová tortička s čokoládovou penou
10
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
2
PL
kryštálový cukor
3
PL
polohrubá múka
2
PL
voda
2
PL
olej
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
Čokoládová pena:
200
g
biela čokoláda
300
ml
kyslá pochúťková smotana
280
ml
smotana na šľahanie
15
g
prášková želatína
150
ml
voda
Ostatné:
2
PL
jahodový džem
700
g
čerstvé jahody
postup
1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli, keď začnú belieť primiešame postupne cukor a keď je sneh tuhý, zašľaháme žĺtka. Pridáme vodu, olej a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme si vystali papierom na pečenie. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút.
2.
Hotovú piškótu necháme vychladnúť a potrieme ju džemom. Uložíme na ňu na kolieska nakrájané jahody a aj okraje formy obložíme jahodami.
3.
Smotanu vyšľaháme a odložíme do chladničky. Želatínu namočíme do vody a necháme 10 minút napučať. Medzitým vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a medzitým si zohrejeme želatínu, nevaríme! Želatínu vmiešame do rozpustenej čokolády, pridáme smotanu a nakoniec zľahka šľahačku.
4.
Krém vylejeme na korpus, na vrch uložíme ešte na plátky nakrájané jahody a tortu odložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.