Pridať recept

Jahodová tortička s čokoládovou penou

Jahodová tortička s čokoládovou penou
Zdroj: dreamstime
10
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
2 PL
kryštálový cukor
3 PL
polohrubá múka
2 PL
voda
2 PL
olej
1 KL
kypriaci prášok do pečiva

Čokoládová pena:

200 g
biela čokoláda
300 ml
kyslá pochúťková smotana
280 ml
smotana na šľahanie
15 g
prášková želatína
150 ml
voda

Ostatné:

2 PL
jahodový džem
700 g
čerstvé jahody

postup

1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli, keď začnú belieť primiešame postupne cukor a keď je sneh tuhý, zašľaháme žĺtka. Pridáme vodu, olej a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme si vystali papierom na pečenie. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút.
 
2.
Hotovú piškótu necháme vychladnúť a potrieme ju džemom. Uložíme na ňu na kolieska nakrájané jahody a aj okraje formy obložíme jahodami.
3.
Smotanu vyšľaháme a odložíme do chladničky. Želatínu namočíme do vody a necháme 10 minút napučať. Medzitým vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a medzitým si zohrejeme želatínu, nevaríme! Želatínu vmiešame do rozpustenej čokolády, pridáme smotanu a nakoniec zľahka šľahačku.
4.
Krém vylejeme na korpus, na vrch uložíme ešte na plátky nakrájané jahody a tortu odložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať