Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Múčniková bonboniéra

Dr.oetker
Dr.oetker
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

250 g
mäkké maslo
170 g
práškový cukor
5 ks
žĺtok
1 PL
rum
120 g
hladká múka
1 KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
2 balíčky
Puding Original s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
100 g
nastrúhané mandle
5 ks
bielok

Na ozdobenie:

1 balíček
Poleva svetlá Dr.Oetker
1 balíček
Marcipán Dr.Oetker
1 ks
Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker

postup

1.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a rumom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, pudingovým práškom a mandľami. Nakoniec zľahka ručne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
2.
Z cesta rozotrieme slabú vrstvu (zvyšok si necháme) na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 220 °C Teplovzdušná rúra: 200 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 5 minút (1 plát)
3.
Na upečený plát pridáme tenkú vrstvu cesta a opäť pečieme. Tento krok opakujeme tak dlho, kým nespotrebujeme všetko cesto.
4.
Korpus necháme na plechu vychladnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky.
5.
Polevu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kocky namáčame do polevy (alebo ich natrieme polevou pomocou štetca) a necháme ich stuhnúť.
6.
Marcipán zafarbíme gélovou farbou. Pomocou váľka rozvaľkáme marcipán na pracovnej ploche vysypanej práškovým cukrom a formičkou vykrajujeme srdiečka, ktorými zdobíme povrch kociek.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...