Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Múčniková bonboniéra

Dr.oetker
Dr.oetker
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

250 g
mäkké maslo
170 g
práškový cukor
5 ks
žĺtok
1 PL
rum
120 g
hladká múka
1 KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
2 balíčky
Puding Original s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
100 g
nastrúhané mandle
5 ks
bielok

Na ozdobenie:

1 balíček
Poleva svetlá Dr.Oetker
1 balíček
Marcipán Dr.Oetker
1 ks
Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker

postup

1.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a rumom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, pudingovým práškom a mandľami. Nakoniec zľahka ručne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
2.
Z cesta rozotrieme slabú vrstvu (zvyšok si necháme) na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 220 °C Teplovzdušná rúra: 200 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 5 minút (1 plát)
3.
Na upečený plát pridáme tenkú vrstvu cesta a opäť pečieme. Tento krok opakujeme tak dlho, kým nespotrebujeme všetko cesto.
4.
Korpus necháme na plechu vychladnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky.
5.
Polevu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kocky namáčame do polevy (alebo ich natrieme polevou pomocou štetca) a necháme ich stuhnúť.
6.
Marcipán zafarbíme gélovou farbou. Pomocou váľka rozvaľkáme marcipán na pracovnej ploche vysypanej práškovým cukrom a formičkou vykrajujeme srdiečka, ktorými zdobíme povrch kociek.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...