Pridať recept

Kakaová roláda s kokosovým krémom

6
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
80 g
polohrubá múka
30 g
kakao
50 g
roztopené maslo
1 štipka
soľ

Plnka:

500 ml
mlieko
150 g
strúhaný kokos
150 g
maslo
5 PL
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový puding

Ostatné:

podľa chuti
džem na potretie rolády, práškový cukor na posypanie, čokoláda a ovocie na ozdobu

postup

1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli a postupne zašľaháme cukor. Pridáme žĺtka a cesto stále šľaháme. Pridáme rozpustené maslo a nakoniec len ručne vmiešame múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 10 minút.
 
2.
Upečenú roládu preklopíme na čistú utierku, stiahneme z nej papier a zvinieme ju. Takto ju necháme vychladnúť.
3.
Do hrnca nalejeme 350 ml mlieka a keď začne vrieť, pridáme strúhaný kokos a cukor. Za stáleho miešania plnku varíme asi 10 minút. Pridáme na kocky nakrájané maslo a miešame, dokým sa nerozpustí. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový prášok a za stáleho miešania ho vlejeme do kokosovej plnky. Varíme ešte 5 minút a plnku necháme vychladnúť.
4.
Roládu rozvinieme, potrieme obľúbeným džemom a kokosovou plnkou. Roládu opäť zvinieme a odložíme stuhnúť do chladničky. Môžeme ju zdobiť ľubovoľne práškovým cukrom, čokoládovou polevou, čokoládou a ovocím alebo len nechať čistú.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
27.8.2017 15:12 | |
+7 -0
Tento koláč je absolútna katastrofa. Silno neodporúčam.
Anonymný nick
14.8.2016 18:11 | |
+1 -0
Maximálne nespokojná s daným výsledkom koláča.
Podobné články
Banánová roláda s maslovým krémom
Takto bude vždy krásne nadýchaná, netrhá sa a nikdy nepopraská! Tipy na dokonalú roládu priamo od pani cukrárky + recepty
Patríte medzi milovníkov sladkých rolád? Máme pre vás niekoľko overených trikov, ako ju pripraviť a kopec...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Piškótová roláda
Ako pripraviť dokonalú roládu? S našimi radami to zvládnete vždy na jednotku
Pripraviť krásnu, vysokú a nadýchanú roládu bez prasklín je umenie. S týmito radami to zakaždým zvládnete na jednotku.
Piškótový dezert
Chutné recepty na dezerty s piškótami: Pečené aj hravé bez zapnutia rúry, na víkend ako stvorené!
Inšpirujte sa našim dnešným výberom na skvelé zákusky, v ktorých dominujú piškóty.
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...