Pridať recept

Pudingové rezy s jahodami

12
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 hrnčeky
hladká múka
1/2 hrnček
práškový cukor
125 g
maslo
1 PL
kyslá smotana
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor
1 PL
kakao
1 KL
kypriaci prášok do pečiva

Plnka:

1 liter
mlieko
4 balíčky
jahodový puding
6 PL
kryštálový cukor
500 g
jahody
2 PL
jahodový džem

postup

1.
Všetky suroviny na cesto zmiešame na kompaktné cesto, zabalíme ho do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
 
2.
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou (30x40 cm). Potrieme ho džemom a uložíme naň tretinu jahôd.
3.
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Ešte teplý ho nalejeme na jahody a koláč vložíme do rúry. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 35 minút.
4.
Upečený koláč necháme vychladnúť, ozdobíme ho jahodami a odložíme stuhnúť do chladničky. Zdobeniu sa samozrejme medze nekladú, je to len na Vás.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Polievka
Tip na nedeľný obed: Švédske guľky so smotanou
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Jahodové rezy
10 receptov na famózne jahodové rezy
Jahody všade kam sa pozriete! Krásna, sladká a voňavá sezóna, ktorú všetci milujeme...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.