Pridať recept

Čokoládovo-tvarohový zákusok

10
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajce
140 g
jemný kryštálový cukor
70 g
polohrubá múka
20 g
kakao
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ

Tvarohový krém:

1 kg
tvaroh
1 liter
smotana na šľahanie
200 g
kvalitná horká čokoláda
35 g
želatína
200 g
biela čokoláda
1 PL
kakao

Poleva:

50 g
čokoláda na varenie
15 g
stužený tuk

postup

1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a keď je sneh tuhý, po jednom vmiešame žĺtka. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom do pečiva. Cesto vylejeme do formy (28 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 25 minút.
 
2.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu s lyžicou vody, odstavíme ju a necháme vychladnúť. 15 g želatíny zalejeme 2 lyžicami vody a necháme ju napučať. Smotanu vyšľaháme, taktiež tvaroh a pridáme k nemu smotanu. Celú zmes rozdelíme na dve polovice. Zákusok zatiaľ odložíme stuhnúť do chladničky.
3.
Do druhej polovice pridáme rozpustenú čokoládu. Želatínu zohrejeme a keď je tekutá, vmiešame do nej dve lyžice tvarohového krému. Túto želatínu vmiešame do celého bieleho krému a navrstvíme ho na korpus.
4.
Vo vodnom kúpeli si za stáleho miešania rozpustíme horkú čokoládu a odložíme ju bokom vychladnúť. Do 20 g želatíny pridáme 2 lyžice studenej vody a necháme ju napučať.
5.
Napučanú želatínu za stáleho miešania zohrejeme, nevaríme! Do jednej tvarohovej zmesi pridáme vychladnutú čokoládu a dobre ju vymiešame. Odoberieme 2 lyžice, premiešame ich s tekutou želatínou a vmiešame do tvarohovej zmesi.
6.
Tmavú zmes navrstvíme na zákusok a vložíme ho opäť stuhnúť do chladničky. Z čokolády a tuku pripravíme polevu, ktorou prelejeme tortu a opäť ju odložíme do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať