Rebarborovo-tvarohový zákusok
10
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
žĺtok
150
g
práškový cukor
250
g
maslo
100
ml
mlieko
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
250
g
polohrubá múka
1
balíček
vanilkový cukor
Tvarohová plnka:
3
ks
vajce
500
g
tvaroh
100
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
2
PL
vanilkový puding - prášok
1
štipka
soľ
500
g
rebarbora
Sneh:
6
ks
vaječný bielok
150
g
práškový cukor
1
štipka
soľ
postup
1.
Rebarboru umyjeme, osušíme a pokrájame na malé kocky. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Po jednom vmiešame žĺtka, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
2.
Teraz si pripravíme tvarohovú plnku. Žĺtka vyšľaháme do peny s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme pudingový prášok, tvaroh a nakoniec tuhý sneh z bielkov a štipky soli. Tvarohovú plnku navrstvíme na cesto a na ňu uložíme kúsky rebarbory.
3.
Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 30 minút. Vyberieme ho a teplotu znížime na 150°C.
4.
Z bielkov, štipky soli a cukru vyšľaháme tuhý a lesklý sneh. Navrstvíme ho na koláč a vložíme ho ešte zapiecť do rúry. Sneh by mal byť na povrchu zlatistý.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.