Pridať recept

Rebarborovo-tvarohový zákusok

10
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
žĺtok
150 g
práškový cukor
250 g
maslo
100 ml
mlieko
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
250 g
polohrubá múka
1 balíček
vanilkový cukor

Tvarohová plnka:

3 ks
vajce
500 g
tvaroh
100 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
2 PL
vanilkový puding - prášok
1 štipka
soľ
500 g
rebarbora

Sneh:

6 ks
vaječný bielok
150 g
práškový cukor
1 štipka
soľ

postup

1.
Rebarboru umyjeme, osušíme a pokrájame na malé kocky. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Po jednom vmiešame žĺtka, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
 
2.
Teraz si pripravíme tvarohovú plnku. Žĺtka vyšľaháme do peny s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme pudingový prášok, tvaroh a nakoniec tuhý sneh z bielkov a štipky soli. Tvarohovú plnku navrstvíme na cesto a na ňu uložíme kúsky rebarbory.
3.
Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 30 minút. Vyberieme ho a teplotu znížime na 150°C.
4.
Z bielkov, štipky soli a cukru vyšľaháme tuhý a lesklý sneh. Navrstvíme ho na koláč a vložíme ho ešte zapiecť do rúry. Sneh by mal byť na povrchu zlatistý.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fantastická rozlúčka s rebarborou
Rebarborová sezóna vrcholí a my sa s ňou rozlúčime takýmto fantastickým koláčikom.
Mafiny s rebarborou, jahodami a malinami
Rebarbora - ovocie či zelenina?
Používa sa ako ovocie, ale predsa je to zelenina ;) Táto zelenina prišla do Európy z Mongolska, Číny. Už pred...
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...