Čokoládová torta so šľahačkou
10
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
1
hrnček
kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
hrnček
mlieko
1/2
hrnček
olej
2
hrnčeky
polohrubá múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
3
PL
kakao
Šľahačka:
250
ml
smotana na šľahanie
2
PL
práškový cukor
1
balíček
smetafix
postup
1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, prilejeme mlieko, olej a vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 30 minút.
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a stužovačom a hustou šľahačkou potrieme vrch torty. Uložíme ju stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.