Jablčník
12
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
150
g
kryštálový cukor
200
g
polohrubá múka
50
g
mleté mandle
1
KL
mletá škorica
1
KL
sóda bikarbóna
125
ml
olej
125
ml
minerálka
Jablková vrstva:
1
kg
jablko
150
ml
jablkový džús
3
PL
detská krupica
5
PL
kryštálový cukor
Smotanová vrstva:
2
tégliky
smotana na šľahanie
2
PL
práškový cukor
1
KL
vanilkový extrakt
2
balíčky
smetafix
postup
1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, prilejeme olej, minerálku a nakoniec múku zmiešanú s mletými mandľami, sódou bikarbónou a škoricou. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 30 minút.
2.
Jablká očistíme, zbavíme jadrovníkov a pokrájame na malé kocky. Podlejeme ich džúsom, pridáme cukor a povaríme asi 10 minút. Keď sú jablká skoro rozvarené zahustíme ich detskou krupicou a chvíľu povaríme. Plnku odstavíme a necháme trošku vychladnúť, potom ju navrstvíme na korpus. Koláč vložíme stuhnúť do chladničky.
3.
Smotanu vyšľaháme s cukrom, vanilkovým extraktom a stužovačom šľahačky. Navrstvíme ju na jablká a koláč opäť vložíme stuhnúť do chladničky aspoň na noc.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.