Paradajková nátierka
4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
ml
olivový olej
4
ks
vaječný žĺtok
1/2
KL
sušená bazalka
150
g
sušené paradajky bez oleja
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Všetky suroviny musia byť izbovej teploty. V miske šľaháme čerstvé žĺtky a počas šľahania prilievame olej. Pomaly vyšľaháme tuhú majonézu, ktorú ochutíme soľou, korením a bazalkou.
2.
Sušené paradajky nakrájame na menšie kúsky, pridáme ich do majonézy a všetko rozmixujeme na hladký krém.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.