Zapečené zemiaky s fazuľou
6
porcií
185
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiaky uvarené v šupke
5
ks
vajce uvarené natvrdo
200
g
mäkká saláma
300
g
farebná fazuľa
6
ks
vajce
100
g
tvrdý údený syr
250
ml
kyslá pochúťková smotana
200
ml
smotana na varenie
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1
vetvička
rozmarín
trochu
olej
postup
1.
Deň vopred namočíme fazuľu do studenej vody. Potom ju prepláchneme, zalejeme studenou vodou a uvaríme domäkka. Scedíme ju a necháme vychladnúť.
2.
V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme ich a nakrájame na plátky. Zapekaciu misu potrieme olejom a uložíme do nej polovicu zemiakov. Dochutíme ich soľou a korením.
3.
Na zemiaky rozložíme polovicu fazule, pokrájané vajíčka, zmes opäť dochutíme soľou a korením. Pokračujeme mäkkou salámou, opäť fazuľami a nakoniec uložíme opäť zemiaky.
4.
Vajíčka vyšľaháme so smotanami, soľou, korením a polovicou nastrúhaného syra. Touto zmesou zalejeme všetko v zapekacej mise.
5.
Vrch posypeme zvyšným syrom, uložíme naň stonky rozmarínu, pokvapkáme ich olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.