Pridať recept

Makrónky

30
porcií
136
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

112 g
mleté mandle preosiate
204 g
práškový cukor
102 g
vaječné bielky
51 g
krupicový cukor
trochu
potravinárske farbivo
1 téglik
džem na natretie

postup

1.
Mleté mandle poriadne rozmixujeme a preosejeme cez sitko. Bielky vyšľaháme do peny a postupne k nim primiešame cukor. Vyšľaháme tuhú sneh, v ktorom sú vidno stopy po metličkách a teraz prichádza na rad potravinárske farbivo. Stačí pridať pár kvapiek obľúbenej farby a opäť sneh prešľaháme.
 
2.
K snehu pridáme polovicu mandľovej zmesi a opatrne ju vareškou vmiešame. To isté zopakujeme aj s druhou polovicou zmesi. Cesto sa musí trošku liať z metličky.
3.
Plechy si vyložíme papierom na pečenie a nakreslíme naň kolieska s priemerom cca 4 cm. Cestom naplníme cukrárenský sáčok a hladkou špičkou urobíme kolieska. Plechom silno buchneme o stôl, aby sa stratili vzduchové bublinky a makrónky necháme hodinu odstáť.
4.
Potom ich vložíme do rúry vyhriatej na 135°C a pečieme cca 12-16 minút. Upečenie testujeme tak, že sa dajú jednoducho odlúpnuť z papiera. Necháme ich vychladnúť a až potom ich zľahka odlúpneme.
5.
Tentokrát makrónky zlepíme džemom a necháme odstáť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať