Pridať recept

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

6
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
mleté hovädzie mäso
500 g
mleté bravčové mäso
1 ks
žemľa namočená v mlieku
1 ks
vajce
2 PL
strúhanka
30 g
parmezán
1 KL
citrónová kôra
1 hrsť
petržlenová vňať
1 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie

Paradajková omáčka:

1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
2 konzervy
lúpané paradajky
1 konzerva
paradajkový pretlak
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olivový olej

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a pomelieme na mlynčeku. Žemľu nakrájame na kocky, pokvapkáme ju mliekom a necháme napučať. Žemľu primiešame k mäsu, pridáme nastrúhaný syr, citrónovú kôru, nasekanú petržlenovú vňať, vajíčko, soľ a korenie.
 
2.
Všetko poriadne premiešame a pokiaľ bude zmes málo tuhá vmiešame strúhanku. Rukami tvarujeme zo zmesi guľky, ktoré opražíme v panvici na rozpálenom oleji zo všetkých strán.
3.
Na olivovom oleji v hrnci medzitým opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme paradajkový pretlak, nasekané lúpané paradajky, soľ a korenie. Akonáhle omáčka prejde varom, pridáme do nej guľky, prikryjeme ich a necháme na miernom ohni variť približne 15 minút. Podávame s uvarenými cestovinami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...
Výborná domáca omáčka z čerstvých paradajok
Výborná, domáca omáčka z čerstvých paradajok: Nielen na cestoviny
Čerstvé paradajky zo záhrady sú fantastické. Vynikajúce sú aj šťavy a varené omáčky z nich. Avšak,...
Cestoviny s omáčkou z čerstvých paradajok
Super rýchle cestoviny v omáčke z čerstvých paradajok: Jednoducho a delikátne ako z talianskej kuchyne
Poslednú várku čerstvých paradajok zo záhradky, môžete použiť na takúto rýchlu a lacnú dobrotu, za ktorú...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...
Hovädzia polievka s mäsovými guľkami
Sýta, hovädzia polievka s mäsovými guľkami: Horúci obed či večera
Výborná polievka z vývaru a mäsových guličiek obohatená o paradajky a lahôdkovú kukuricu.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.