Klasické kokosové ježe
60
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
225
g
krupicový cukor
1
štipka
soľ
1
KL
vanilkový extrakt
200
g
kukuričný alebo zemiakový škrob
1,5
KL
kypriaci prášok do pečiva
15
g
rozpustené maslo
Poleva:
400
g
práškový cukor
40
g
kakao
15
g
maslo
120
ml
mlieko
Ostatné:
250
g
strúhaný kokos
postup
1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom a soľou do peny. Pridáme vanilkový extrakt, preosiaty škrob a kypriaci prášok do pečiva. Nakoniec primiešame rozpustené maslo a vyšľaháme hladké cesto. Nalejeme ho do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C cca 30 minút.
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť, zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky. Na druhý deň korpus nakrájame na malé kúsky. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme mlieko, kakao a cukor. Zmes zahrievame, dokým nie je hladká kakaová. Odstavíme ju a necháme 5 minút vychladnúť.
3.
Kúsky korpusu máčame v kakaovej poleve a obaľujeme v kokose.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.