Pridať recept

Luxusné kokosové ježe v bielej poleve

70
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajce
225 g
krupicový cukor
1 štipka
soľ
1 KL
vanilkový extrakt
200 g
kukuričný alebo zemiakový škrob
1,5 KL
kypriaci prášok do pečiva
15 g
rozpustené maslo

Poleva:

200 g
biela čokoláda
180 g
smotana na šľahanie

Ostatné:

1 pohár
džem na natretie
250 g
kokos na obaľovanie

postup

1.

Vajíčka vyšľaháme s cukrom a soľou do peny. Pridáme vanilkový extrakt, preosiaty škrob a kypriaci prášok do pečiva. Nakoniec primiešame rozpustené maslo a vyšľaháme hladké cesto. Nalejeme ho do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C cca 30 minút.

 
2.

Upečený korpus necháme vychladnúť, zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky. Na druhý deň korpus rozkrojíme na dva pláty, ktoré zlepíme džemom a tak nakrájame na malé kúsky, ktoré budeme obaľovať.

3.

Bielu čokoládu rozlámeme, prelejeme horúcou smotanou a necháme chvíľu odstáť. Vymiešame hladkú čokoládovú polevu, do ktorej máčame kúsky korpusu a obaľujeme ich v kokose. Ježe necháme stuhnúť na potravinárskej fólii a môžeme ich ozdobiť orieškami.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lenka.v27
31.12.2022 11:30 | |
+0 -0
Recept vôbec nevyšiel, polevy príliš tekutá, ani cesto sa nevydarilo ale to môže byt mojou rúrou. Tak či tak poleva je veľmi riedka a tým pádom cely efekt nanič.
Podobné články
Medové rezy
Ako na vynikajúce medové rezy? Klasika, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole KROK ZA KROKOM
Medové rezy sú jedným z najtradičnejších vianočných zákuskov. Ich príprava nie je náročná, ale je dobré...
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...