Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Valentínske srdiečka

evauhlik
evauhlik
2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto
1/2 ks
vanilkový puding
250 ml
mlieko
1 PL
cukor
90 g
maslo
1 PL
rum
ks
ovocie na ozdobenie
ks
čokoláda na ozdobu

postup

sladká drobnosť ktorú zvládne aj úplný začiatočník...

1.
Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme 4 plné srdiečka, z dvoch srdiečok vykrojíme v strede menšie srdiečko, zo zbytku cesta povykrajujeme maličké srdiečka, hviezdičky, anjelikov, potrieme vajíčkom a dáme upiecť na 220°C asi 8 minút, necháme celkom vychladnúť.
2.
uvaríme vanilkový puding, do studeného primiešame zmäknuté maslo, rum alebo koňak a dáme do chladničky, na naplnenie môžeme použiť akýkoľvek iný krém, dobré sú krémy za studena ktoré netreba variť, pripravíme si ľubovoľné ovocie, niekoľko kúskov ponoríme do rozpustenej čokolády a necháme stuhnúť, aj malé vykrojené kúsky lístkového cesta namočíme do čokolády
3.
plné a vykrojené srdiečka spojíme krémom, spojenú srdiečkovú misku potrieme pomocou štetca rozpustenou čokoládou a necháme stuhnúť, zopakujeme ešte raz, až nám vznikne čokoládová vanička...
4.
naplníme vanilkovým krémom ozdobíme ovocím, čokoládovými jahodami a prekryjeme menším srdiečkom...

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...