Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Valentínske srdiečka

evauhlik
evauhlik
2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto
1/2 ks
vanilkový puding
250 ml
mlieko
1 PL
cukor
90 g
maslo
1 PL
rum
ks
ovocie na ozdobenie
ks
čokoláda na ozdobu

postup

sladká drobnosť ktorú zvládne aj úplný začiatočník...

1.
Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme 4 plné srdiečka, z dvoch srdiečok vykrojíme v strede menšie srdiečko, zo zbytku cesta povykrajujeme maličké srdiečka, hviezdičky, anjelikov, potrieme vajíčkom a dáme upiecť na 220°C asi 8 minút, necháme celkom vychladnúť.
2.
uvaríme vanilkový puding, do studeného primiešame zmäknuté maslo, rum alebo koňak a dáme do chladničky, na naplnenie môžeme použiť akýkoľvek iný krém, dobré sú krémy za studena ktoré netreba variť, pripravíme si ľubovoľné ovocie, niekoľko kúskov ponoríme do rozpustenej čokolády a necháme stuhnúť, aj malé vykrojené kúsky lístkového cesta namočíme do čokolády
3.
plné a vykrojené srdiečka spojíme krémom, spojenú srdiečkovú misku potrieme pomocou štetca rozpustenou čokoládou a necháme stuhnúť, zopakujeme ešte raz, až nám vznikne čokoládová vanička...
4.
naplníme vanilkovým krémom ozdobíme ovocím, čokoládovými jahodami a prekryjeme menším srdiečkom...

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...