Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Raw quinoa s mangom, kokosom a kakaom

Henrieta_Peskovicova
Henrieta_Peskovicova
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
namočené quinoa vločky
1 PL
tebi droždie
1 ks
vnútro mladého kokosu
1 ks
mango
1 ks
hurmikaki
2 ks
datle
4 PL
raw kakao
trochu
mäta

postup

Tento dezert som pripravovala na Valentína, prečítajte si o ňom viac v mojom článku

1.
Vnútro mladého kokosu vyškriabte lyžicou a časť vody použite aj na namočenie vločiek. Z manga stačí polovica. Všetky ingrediencie hoďte do mixéra okrem kakaa.
2.
Vymixujte a časť z nich odlejte do misky. Bude taká žltkastá po mangu a hurmikaki. Do zvyšnej zmesi nasypte kakao a znova premixujte.
3.
Nalejte tmavú hmotu do taniera, trasením rozostrite zmes rovnomerne a bledšou zmesou nakreslite ornamenty.
4.
Ozdobte vykrojenými srdiečkami z hurmikaki, posypte napríklad aj kokosovým cukrom, pokojne použite aj javorový sirup a rozbitými raw kakaovými bôbmi.
5.
Ak budete používať mätu aj do zmesi, používajte len zelené lístky bez stonky. Inak by vám celá zmes zhorkla.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...
cuketa
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Jej lesklá zelená šupka a svieža dužina sú v lete veľmi obľúbenou pochúťkou. Približne 90% plodu tvorí voda, zvyšok je...