Losos marinovaný v červenej repe
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
filety z lososa
2
ks
repa
30
ml
Whisky
1
PL
pomarančová kôra
1
štipka
mletá škorica
3
poháre
hrubozrnná soľ
1
PL
hnedý cukor
postup
1.
Repu olúpeme a nakrájame na kúsky. Pridáme k nej pomarančovú kôru, škoricu, whisky a všetko spolu rozmixujeme. Primiešame cukor a soľ.
2.
Pripravíme si dve vrstvy papieru na pečenie. Na ne navrstvíme polovicu zmesi a položíme na ňu lososa bez kože. Lososa pokryjeme zvyšnou zmesou a zbalíme do papieru. Potom dôkladne do potravinárskej fólie a uložíme na 1-2 dni do chladničky.
3.
Lososa pred podávaním vyberieme z chladničky, marinádu z neho zoškriabeme a opláchneme ho pod studenou vodou. Nakrájame na tenké plátky a môžeme servírovať napríklad na šaláte, na chlebíku natretom Lúčinou a podobne.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.