Hrášková polievka
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
1
maslo
500
g
hrášok
750
ml
zeleninový alebo kurací vývar
1
téglik
smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1
štipka
mletý muškátový oriešok
postup
1.
Na rozpálenom masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľku. Keď bude sklovitá, pridáme hrášok, zalejeme ju vývarom a polievku privedieme k varu. Varíme cca 10 minút, alebo kým hrášok nie je mäkký.
2.
Uvarenú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a prilejeme do nej smotanu. Polievku môžeme nechať tak, alebo ju precediť cez sitko. Ešte ju necháme prejsť varom, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.