Pridať recept

Hrášková polievka

ingrediencie

1 ks
cibuľa
1
maslo
500 g
hrášok
750 ml
zeleninový alebo kurací vývar
1 téglik
smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 štipka
mletý muškátový oriešok

postup

1.
Na rozpálenom masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľku. Keď bude sklovitá, pridáme hrášok, zalejeme ju vývarom a polievku privedieme k varu. Varíme cca 10 minút, alebo kým hrášok nie je mäkký.
 
2.
Uvarenú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a prilejeme do nej smotanu. Polievku môžeme nechať tak, alebo ju precediť cez sitko. Ešte ju necháme prejsť varom, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať