Pridať recept

Baklažán s paradajkou a mozzarellou

ingrediencie

1 konzerva
lúpané paradajky
1 strúčik
cesnaku
1 hrsť
bazalka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2 ks
baklažán
1 ks
mozzarella
trochu
olivový olej

postup

1.
Lúpané paradajky vylejeme na panvicu, ochutíme ich prelisovaným cesnakom, nasekanou bazalkou a na miernom ohni dusíme, kým nebude omáčka úplne hustá. Potom ju dochutíme soľou, korením a necháme vychladnúť.
 
2.
Medzitým si baklažány nakrájame na hrubšie kolieska, uložíme ich na tanier, posolíme a necháme odstáť, aby stratili horkosť. Potom ich dôkladne osušíme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Na baklažány dáme po lyžičke paradajkového pesta, plátok mozzarelly a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...
Baklažán
Nevynechávajte baklažán! Má minimum kalórií a znižuje riziko srdcových chorôb
Malá, krásne fialová zelenina je plná zdraviu prospešných látok, chutí fantasticky a hodí sa aj do diéty.
Letna polievka
Tip na nedeľný obed: Plnené baklažány na orientálny spôsob
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu. 
Čerstvé syry
Čerstvé syry vždy jemné a svieže: Takto ich najlepšie využijete v jarnej kuchyni
Čerstvé syry majú krémovú mäkkú, hrudkovú alebo polotvrdú konzistenciu. Využívajú sa pri varení...
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)
Chutná domáca mozzarella? Je to ľahšie, než by ste predpokladali!
Máte radi mozzarellu? Poradíme vám, ako si ju jednoducho pripraviť doma.