Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jahodový zákusok

lieeenkaaa
lieeenkaaa
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

5
vajcia
100 g
kryštálový cukor
5 PL
vlažná voda
200 g
polohrubá múka
1 balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
500 g
jemný tvaroh
200 g
kyslá smotana
1 balíček
vanilkový cukor Dr.Oetker
1 balíček
čokoládová poleva Dr.Oetker
jahody

postup

1.
Pripravíme si cesto. Oddelíme žĺtka od bielok. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom do peny. Postupne do zmesi pridávame vodu.
2.
Vmiešame múku s kypriacim práškom a nakoniec vyšľahaný sneh.
3.
Cesto nalejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 15-20 minút pri teplote 180˚C. Po upečení necháme piškótu vychladnúť a stiahneme papier.
4.
Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním tvarohu, kyslej smotany a vanilkového cukru.
5.
Jahody očistíme a narežeme na menšie kusy. Piškótu predelíme na polovicu. Na jednu časť poukladáme jahody, navrstvíme krém a preložíme druhou časťou. Vrch ozdobíme čokoládovou polevou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...