Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jahodový zákusok

lieeenkaaa
lieeenkaaa
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajcia
100 g
kryštálový cukor
5 PL
vlažná voda
200 g
polohrubá múka
1 balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
500 g
jemný tvaroh
200 g
kyslá smotana
1 balíček
vanilkový cukor Dr.Oetker
1 balíček
čokoládová poleva Dr.Oetker
ks
jahody

postup

1.
Pripravíme si cesto. Oddelíme žĺtka od bielok. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom do peny. Postupne do zmesi pridávame vodu.
2.
Vmiešame múku s kypriacim práškom a nakoniec vyšľahaný sneh.
3.
Cesto nalejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 15-20 minút pri teplote 180˚C. Po upečení necháme piškótu vychladnúť a stiahneme papier.
4.
Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním tvarohu, kyslej smotany a vanilkového cukru.
5.
Jahody očistíme a narežeme na menšie kusy. Piškótu predelíme na polovicu. Na jednu časť poukladáme jahody, navrstvíme krém a preložíme druhou časťou. Vrch ozdobíme čokoládovou polevou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...