Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jahodový zákusok

lieeenkaaa
lieeenkaaa
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajcia
100 g
kryštálový cukor
5 PL
vlažná voda
200 g
polohrubá múka
1 balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
500 g
jemný tvaroh
200 g
kyslá smotana
1 balíček
vanilkový cukor Dr.Oetker
1 balíček
čokoládová poleva Dr.Oetker
ks
jahody

postup

1.
Pripravíme si cesto. Oddelíme žĺtka od bielok. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom do peny. Postupne do zmesi pridávame vodu.
2.
Vmiešame múku s kypriacim práškom a nakoniec vyšľahaný sneh.
3.
Cesto nalejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 15-20 minút pri teplote 180˚C. Po upečení necháme piškótu vychladnúť a stiahneme papier.
4.
Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním tvarohu, kyslej smotany a vanilkového cukru.
5.
Jahody očistíme a narežeme na menšie kusy. Piškótu predelíme na polovicu. Na jednu časť poukladáme jahody, navrstvíme krém a preložíme druhou časťou. Vrch ozdobíme čokoládovou polevou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...