Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Brokolicovo-parmazánové guličky

kitchenaid_recepty
kitchenaid_recepty
2
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
brokolica
1/2 šálok
rozmixované mandle
1/2 šálok
strúhaný parmezán
2 ks
vajce
2 strúčiky
cesnak
1 štipka
soľ
1 štipka
čierne mleté korenie
1 PL
olivový olej

postup

S brokolicou vám nuda v kuchyni rozhodne nehrozí. Potešte svoje chuťové bunky lahodnými brokolicovo-parmazánovými guličkami, na ktorých si pochuti i odporcovia zeleniny. Guličky je možné podávať ako hlavný chod alebo ako jednohubky. Recept pre vás pripravila foodblogerka Cooking with Šůša.

1.
Brokolicu očistite a rozoberte ju na ružičky. Tie potom vložte do Food Processor KitchenAid a dôkladne rozmixujte.
2.
Rozmixovanú brokolicu vsypte do misy a pridajte všetky ostatné ingrediencie okrem olivového oleja. Všetko poriadne premiešajte, aby sa suroviny spojili.
3.
Na plech rozložte papier na pečenie a potrite ho trochou olivového oleja. Zo zmesi potom tvorte pomocou rúk guľôčky a rozložte ich vedľa seba na plech.
4.
Guličky pečte v rúre vyhriatej na 190 stupňov cca 20-25 minút. Podávajte s jogurtovým dipom alebo samostatne

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...