Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Chlieb ako pizza

evauhlik
evauhlik
6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

350 g
hladká múka
100 g
múka špaldová
50 g
ovsené vločky
1/2 kociek
droždie
350 ml
voda vlažná
1/2 ČL
soľ

Paradajkový základ:

1 konzerva
lúpané paradajky
4 strúčiky
cesnak
ks
bazalka, oregano
ks
olivový olej
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie

Ostatné:

ks
šunka
ks
tvrdý syr
ks
olivy

postup

trochu iná príprava chleba vhodná nielen pre návštevu, ale aj ako desiata do práce alebo na výlet...

1.
Cesto: múky dáme do misy, v strede urobíme jamku a do nej vylejeme droždie rozpustené vo vode, pridáme soľ a vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme vykysnúť. Paradajkový základ: lúpané paradajky, olej, pretlačený cesnak zamiešame, pridáme bylinky, osolíme a okoreníme
2.
vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik ktorý by mal byť 3x tak široký ako je široká forma... na rozvaľkané cesto rozotrieme paradajkový základ
3.
na paradajkový základ položíme plátky šunky (alebo kolieska klobásky) posypeme syrom, pridáme olivy... cesto rozrežeme po dĺžke na tri časti, opatrne ich prenesieme a uložíme na seba
4.
takto uložené cesto nakrájame na štvorce a tie opatrne ukladáme "po stojačky" do formy, vrch môžeme posypať zvyškami syru
5.
necháme ešte asi 20 minút podkysnúť a dáme piecť do vyhriatej rúry na 250°C, po 5 minútach znížime na 200°C a pečieme asi 35-40 minút ak treba zakryjeme alobalom, na záver urobíme test špajdlou, ak sa cesto nelepí chlieb je upečený
6.
chlieb necháme vo forme mierne vychladnúť až potom ho vyklopíme

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kraj512
24.2.2016 16:39 | |
+1 -0
No ja by som povedala,ze sa do formy ukladaju po leziacky nie po stojacky.
evauhlik
24.2.2016 18:05 | |
+5 -0
po ležiačky sa kladie koláč na plech... toto sa nakrája na štvorce a tie sa kladú postojačky, načo by sa to potom krájalo keď by sa to kládlo po ležiačky... takto pečenému chlebu-koláču sa tiež hovorí trhací práve pre ten spôsob pečenia...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...