Chrumkavý chlebík s oblohou
10
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
240
ml
teplá voda
1
KL
sušené droždie
420
g
hladká múka
3
PL
olivový olej
2
KL
soľ
1
KL
cukor
1
ks
vajce
1
PL
voda
1
KL
sušená bazalka
Ostatné:
500
g
mozzarella
5
ks
paradajka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
bazalka
postup
1.
Sušené droždie zalejeme vodou a kvások necháme asi 5 minút odstáť. Pridáme múku, olej, soľ a cukor. Všetko spracujeme na hladké cesto. Misu vymastíme olejom, uložíme do nej cesto, prikryjeme ho a necháme asi hodinu kysnúť.
2.
Rúru vyhrejeme na 180°C. Cesto rozdelíme na 10 rovnakých častí a prikryjeme ich fóliou. Pomúčime si dosku, z každého kúsku urobíme oválny chlebík, ktorý prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ho vajíčkom zmiešaným s vodou, posypeme soľou a bazalkou.
3.
Pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút do zlatista. Na upečený chlebík dáme na plátky nakrájanú mozzarellu, paradajky, všetko pokvapkáme olivovým olejom, posypeme bazalkou, dochutíme soľou, korením a zapečieme v rúre.
4.
TIP: Chlebík je vynikajúci aj samotný, výborne sa hodí k Chilli con carne.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.