Pridať recept

Jahodové macarons

18
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

138 g
mandľová múka
125 g
práškový cukor
105 g
vaječný bielok
105 g
krupicový cukor
trochu
ružové alebo červené potravinárske farbivo

Krém:

250 g
syr Mascarpone
2 PL
jahodový džem

postup

1.
Dotuha vyšľaháme bielky s krupicovým cukrom a zafarbíme ich červeným alebo ružovým potravinárskym farbivom. Mleté mandle rozmixujeme s práškovým cukrom a preosejeme do jahodového snehu. Opatrne miešame stierkou, aby bola hmota na macarons hladká a trošku roztekajúca sa.
 
2.
Hmotou naplníme cukrárenské vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame rovnaké kolieska. Plechom potom dvakrát buchneme o zem a macarons necháme aspoň 20 minút zaschnúť. Potom ich vložíme do rúry vyhriatej na 160°C s horúcim vzduchom a pečieme cca 15 minút.
3.
Mascarpone premiešame s jahodovým džemom a krém máme hotový. Vychladnuté macarons ním spojíme a máme hotovo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
20.12.2017 10:29 | |
+1 -14
Podarili sa mi na prvý pokus, Možno dobre dodať, že keď je sneh tuhý treba ho nechať ešte aspoň 5 minut šľahať, cca ako na Pavlovu.