Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ricottový quiche so špenátom a hubami

Henrieta_Peskovicova
Henrieta_Peskovicova
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
cesto na pizzu
10 ks
šampiňóny
500 g
ricotta
2 PL
kurkuma
1 hrsť
špenátové listy
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie

postup

Pre tých, ktorým nie je quiche neznámy, je už nadpis receptom. Quiche je veľmi rýchlo upečené jedlo, môže byť práve tak obedom ako dobrou večerou alebo občerstvením pre nečakanú návštevu. Hotový je za pol hodinu a zje sa teda oveľa rýchlejšie. Ale aby sme nezabudli aj na pridanú hodnotu jedla – špenát môžete do quiche aj nasekať ale nemixujte ho (ak by vás to napadlo), mohol by pri pečení zhorknúť. Neviem prečo, ale raz sa mi to so špenátom vymixovaným v quiche stalo a bolo to škoda ricotty. Quiche, (čitajte „kiš“) je šarmantný, chrumkavý Francúz. Cesto sa zvyčajne robí podobné ako na pizzu – hladká múka a kvások, prípadne vajíčko a soľ. Ak ste milovník byliniek, môžete do cesta zamiesiť aj provensálske korenie, tymian, cesnak...dôležité je, aby bylinky neboli mäkké listové. „kišov“ podobne ako pizze môžete mať toľko druhov ako si želáte. Originál je z našľahaných vajec, smotany a slaniny na cibuľke. Ja som použila ricottu. Je ľahšie stráviteľná. Ak ho budete jesť so šalátom, pod teplý quiche sa servíruje vždy teplý tanier a preto musíte šalát podávať v separátnej miske, aby sa od koláča nezohrial. Vždy ma prekvapí, ak vidím v bistrách a reštauráciách ako na chrumkavý šalát položia horúci quiche a zo šalátu sa stane niečo nechutné- nerobte to. Cesto som kúpila, ale môžete použiť aj lístkové alebo cesto na pizzu. Preto je tento koláč extrémne jednoduchý na prípravu, nemusíte čakať kým vykysne.

1.
Cesto dajte do repkovým olejom vytretej formy, spodok napichajte vidličkou, nech sa pri pečení nezdvihne.
2.
Ricottu v miske vymiešajte s vajíčkom, soľou a koreninami, vmiešajte špenát. Šampiňóny nakrájajte priečne tak, aby tvorili kolieska, ale v podstate si ich nakrájajte ako sa vám páči.
3.
Ricottu vtlačte do cesta a na vrch poukladajte huby. Pečte cca 15-20 minút na cca 200 C°. Po upečení pokvapkajte olivovým olejom.
4.
Cesto si môžte aj spraviť: 200g hladkej múky na pizzu, 1 vajíčko (nemusí byť), kvások a soľ s vodu, zarobíte hladké cesto a, necháte vykysnúť a rozvaľkáte do tortovej, alebo koláčovej formy).

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...
cuketa
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Jej lesklá zelená šupka a svieža dužina sú v lete veľmi obľúbenou pochúťkou. Približne 90% plodu tvorí voda, zvyšok je...
pitný režim
Čo patrí do pitného režimu a čo nie?
Čo patrí do pitného režimu a čo nie?
Leto je v plnom prúde, a preto nezabúdajte počas rôznych aktivít na dostatočnú hydratáciu. Mohlo by sa zdať, že okolo...