Pridať recept

Čevapčiči

6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
mleté mäso hovädzie a bravčové 1:1
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
2 PL
petržlenová vňať
60 ml
horúca voda
1/2 KL
jedlá sóda
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Dochutíme ho nadrobno nasekanou cibuľkou, petržlenovou vňaťou, prelisovaným cesnakom, soľou a korením. Sódu v hrnčeku zalejeme vodou a pridáme k mäsu. Zmes poriadne premiešame a odložíme na dve hodiny do chladničky.
 
2.
Potom zo zmesi tvarujeme valčeky, ktoré v ideálnom prípade grilujeme, alebo teda opečieme v panvici na rozpálenom oleji.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...