Pridať recept

Bravčový bôčik na vietnamský spôsob

Bravčový bôčik na vietnamský spôsob
Zdroj: Shutterstock

ingrediencie

500 g
bravčový bôčik
3 PL
cukor
2 PL
rybia omáčka
1 PL
ryžový ocot
1/2 PL
sójová omáčka
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
1 PL
olej
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Bôčik zbavíme kože a vložme ho na chvíľu do mrazničky, pôjde tak lepšie nakrájať na plátky. V miske zmiešame všetky ostatné suroviny a do hotovej marinády pridáme nakrájaný bôčik. Takto pripravený ho odložíme aspoň na hodinu do chladničky.
 
2.
V rúre si zapneme gril a rozpálime ju na 220°C. Mäso uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a grilujeme do chrumkava.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sailinder
8.4.2017 08:56 | |
+22 -3
podla velkosti taniera na obrazku zavadzate,ze to je bravcovy bocek,podla velkosti rezu kosti to bude bud telacie alebo klasika hovädzie,a nie len rebra(akoze v bocku) ale aj struktura mäsa sa nepodoba na bravcove... p.s. a recept na marinadu je kde...?
Podobné články
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Fantasticky chrumkavý bravčový bôčik 3x inak
Fantasticky chrumkavý bravčový bôčik v 3 delikátnych verziách
Často podceňované bravčové mäso, ktoré je však pri bližšom pohľade veľmi univerzálne a extra chutné...
Polievka masove gulicky
Tip na nedeľný obed: Holúbky
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Pikantný pečený bôčik
Z českej kuchyne: Pečený bôčik s domácimi knedličkami
Veľmi radi a často sa inšpirujeme u našich západných susedov. Toto jedlo je ako stvorené na chutný, nedeľný...
Pikantný pečený bôčik
Poznáme recept na najlepší PEČENÝ BÔČIK aký ste kedy jedli! Mäso šťavnaté a koža krásne chrumkavá, stačí urobiť túto jedinú vec a budete mať gule za ušami!
Ak ste sa ešte nerozhodli čo dnes variť, pečený bôčik je tá správna voľba! A nezabudnite urobiť túto jednu vec.