Pridať recept

Nepečená jablková torta

10
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
jablko
6 PL
kryštálový cukor
750 ml
voda
2 balíčky
vanilkový puding
1 balíček
cukrárenské piškóty
1 téglik
smotana na šľahanie

postup

1.
Tortovú formu s priemerom 18 cm (ak použijeme väčšiu budeme mať tortu nižšiu) vypláchneme studenou vodou a uložíme na dno aj okraje piškóty. Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nahrubo nastrúhame.
 
2.
Povaríme ich s vodou, cukrom a keď začnú mäknúť, pridáme pudingové prášky rozmiešané v hrnčeku studenej vody. Povaríme ich 2 minúty a odstavíme.
3.
Piškóty zalejeme polovicou jablkovej plnky, opäť uložíme vrstvu piškót a zalejeme ich zvyšnou plnkou. Tortu necháme vychladnúť a odložíme ju na noc stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ju ozdobíme vrstvou šľahačky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať