Pridať recept

Čokoládové truffles plnené kandizovanou čerešňou

Čokoládové truffles plnené kandizovanou čerešňou
Zdroj: Shutterstock

ingrediencie

200 g
kvalitná horká čokoláda
20 g
maslo
100 ml
smotana
1 hrnček
kandizované čerešne
trochu
kakao na obaľovanie

postup

1.
Čokoládu rozlámeme do misky, smotanu zohrejeme s maslom, zalejeme ňou čokoládu a vymiešame hladký čokoládový krém. Necháme ho vychladnúť a odložíme aspoň na dve hodiny do chladničky.
 
2.
Potom lyžičkou odoberieme z čokoládovej hmoty trošku, do vnútra zabalíme čerešňu a rukami sa snažíme vytvarovať guľku, ktorú obalíme v kakau. Truffles ukladáme na tanier vystlaný papierom na pečenie a odložíme ich stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať