Pralinky z horkej čokolády s karamelom
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
kvalitná horká čokoláda
70
g
trstinový cukor
20
g
maslo
150
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
V hrnci so silným dnom rozpustíme cukor s maslom a potom pridáme smotanu. Karamelovú omáčku necháme úplne vychladnúť a stuhnúť.
2.
Horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a naplníme ňou formičku na pralinky. Formičku otočíme naopak, aby všetká zvyšná čokoláda stiekla a odložíme ju do chladničky aspoň na 30 minút.
3.
Potom do čokolády pridáme trošku karamelovej náplne a opäť ich odložíme stuhnúť. Nakoniec ich už len zalejeme zvyšnou horkou čokoládou, odložíme stuhnúť a opatrne vylúpneme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.