Nahá jahodová torta
10
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
155
g
hladká múka
4
g
kypriaci prášok do pečiva
100
g
cukor
1
štipka
soľ
60
ml
olej
4
ks
vajce
95
ml
voda
1
KL
vanilkový extrakt
Krém:
500
g
syr Mascarpone
125
ml
smotana na šľahanie
125
g
tvaroh
1
KL
vanilkový extrakt
500
g
jahody
postup
1.
Vo väčšej miske zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva a soľ. V menšej miske zmiešame olej, žĺtky, vodu, vanilkový extrakt a polovicu cukru. Z bielkov a zvyšného cukru vyšľahám tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta.
2.
Cestom naplníme maslom vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu (23 cm), ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie. Korpus pečieme cca 45 minút. Upečený ho necháme vychladnúť a potom rozkrojíme na dve časti. Môžeme si samozrejme upiecť aj dva samostatné korpusy.
3.
V miske vyšľaháme smotanu na tuhú šľahačku. Mascarpone zmiešame s tvarohom a tuhou šľahačkou. Primiešame vanilkový extrakt a krém máme hotový. Ak nejdeme tortu plniť hneď, odložíme ho do chladničky.
4.
Na podstave uložíme prvý plát cesta, potrieme ho polovicou krému, naň uložíme jahody, ktoré pritlačíme do krému. Na vrch uložíme druhý korpus, ktorý tiež potrieme krémom a ozdobíme. Tortu odložíme aspoň na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.