Pridať recept

Čokoládová torta s karamelovým krémom

Čokoládová torta s karamelovým krémom
Zdroj: Shutterstock
12
porcií
200
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
kvalitná horká čokoláda
100 g
maslo
100 g
cukor
3 ks
vajce
50 g
hladká múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ

Krém:

1 konzerva
karamelové salko
250 g
maslo

Karamelová poleva:

150 g
kryštálový cukor
65 ml
voda
1 hrnček
smotana na šľahanie

postup

1.
V recepte je uvedené množstvo na jeden korpus. Môžete upiecť tri korpusy samostatne, alebo všetky suroviny vynásobiť tromi, upiecť jeden veľký korpus a potom ho nakrájať na tri pláty.
 
2.
Čokoládu rozlámeme a rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, soľou a nakoniec aj čokoládový krém. Vymiešame hladké cesto, ktorým naplníme formu vystlanú papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote 160°C cca 30 minút. Toto platí pri troch korpusoch pečených pri jednom, pri jednom veľkom sa doba pečenia predlžuje, odporúčame plech zakryť alobalom.
3.
Upečené korpusy alebo korpus necháme vychladnúť a vyklopíme ich z formy. Medzitým si vyšľaháme maslo do peny a prilejeme k nemu karamelové Salko. To môžeme buď kúpiť alebo normálne Salko dve hodiny povariť pod vodou.
4.
Krémom potrieme korpusy a uložíme ich na seba. Vo vode rozpustíme cukor, keď zmes začne meniť farbu na hnedú, začneme ju miešať a keď je úplne karamelová, odstavíme ju a vmiešame smotanu. Karamelovú omáčku premiešame, vrátime naspäť na oheň a miešame, dokým nebude úplne hladká. Necháme ju trošku vychladnúť a prelejeme ňou celú tortu.
5.
Hotovú tortu odložíme aspoň na noc stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať