Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tapiokové cupcaky s chia tvarohom

Hera
Hera
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
tapioková múka
100 g
mandľová múka
1 ČL
prášok do pečiva
3 ks
vajce
100 g
trstinový cukor
125 g
HERA maslová
10 ks
liči

Krém:

500 g
polotučný tvaroh
2 PL
chia semienka
3 PL
lemon curd (citrónový krém)

Na dozdobenie:

hrstí
kivi
podľa chuti
čokoládové tyčinky

postup

A keďže fantázii sa pri pečení medze nekladú, okoreňte vaše dobroty exotickými ingredienciami a pripravte pre svojich blízkych nevšedné a ľahké sladké pokušenia.

1.
Ak mandľovú múku nezoženiete v obchode, jednoducho si ju vyrobíte doma, stačí najemno zomlieť mandle. Premiešajte ju s tapiokovou múkou a práškom do pečiva.
2.
Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte rozpustenú Heru a premiešajte. Spojte suchú a tekutú časť dohromady a vypracujte cesto. Pridajte nakrájané liči. Ideálne sú z konzervy, pretože sú už vykostené. Navyše môžete do cesta pridať 50 ml šťavy z konzervy (nie je to ale nutné).
3.
Naplňte zmesou papierové košíčky a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C. Bude to trvať 25 -30 minút. Nechajte vychladnúť a ozdobte krémom.
4.
Tvaroh dajte do misky spolu s chia semienkami a lemon curd - citrónovým krémom. Ten kúpite v predajniach s pochúťkami z Anglicka alebo pripravíte doma podľa receptu, ktorý určite nájdete na internete. Miesto lemon curd môžete použiť i citrónovú alebo pomarančovú marmeládu.
5.
Vymiešajte ručne metličkou na hladký krém, ktorým vyzdobte košíčky. Krém ozdobte plátkami kivi a čokoládovými tyčinkami. Pre deti môžete z týchto surovín vyskladať motýliky.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...