Pridať recept

Veľkonočné pečivo s hrozienkami

20
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

140 g
maslo
70 g
cukor
1 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
550 g
polohrubá múka
333 ml
mlieko
4 g
droždie
1 štipka
soľ
2 hrste
hrozienka

Ostatné:

1 PL
maslo
1 PL
med
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Z droždia, hrnčeku vlažného mlieka, lyžičky cukru a múky urobíme kvások. V miske vyšľaháme maslo s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vajíčko, múku zmiešanú so soľou a vykysnutý kvások. Vmiešame aj zvyšné mlieko a vymiesime hladké cesto, do ktorého primiešame hrozienka. Prikryjeme ho a necháme kysnúť.
 
2.
Keď máme cesto vykysnuté, vyklopíme ho na pomúčenú dosku, vždy z cesta kúsok odkrojíme, vytvarujeme valček a stočíme ho. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
3.
Pečieme v rúre vyhriatej na 175°C cca 20 minút. Ešte horúce ich potrieme rozpusteným maslom s medom a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície a zvyky Veľkej Noci približuje etnologička
Varená šunka, údené klobásky, domáca slaninka, chren, vajíčka či koláčiky. To je sviatočné menu, ktoré...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...