Pridať recept

Pšenový koláčik s višňami

8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
pšeno
750 ml
mlieko
100 g
kryštálový cukor
1/2 ks
vanilkový lusk
1 štipka
soľ
2 ks
vajce
300 g
višne alebo iné ovocie
2 PL
smotana na šľahanie
2
maslo

postup

1.
Pšeno prepláchneme horúcou vodou, vsypeme ho do mlieka s cukrom, semienkami z vanilkového lusku a soľou. Za občasného miešania uvaríme kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť.
 
2.
Medzitým si z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do kaše vmiešame žĺtky a zľahka aj sneh. Formu vymastíme maslom, uložíme do nej ovocie a zalejeme ho kašou. Všetko zľahka pokvapkáme smotanou, plátkami masla a koláč vložíme piecť do rúry.
3.
Pečieme pri teplote 200°C asi 30 minút do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať