Žĺtkové koláčiky s čokoládou
50
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vaječný žĺtok
500
g
práškový cukor
5
g
cukrárenské droždie
30
g
mliečna čokoláda
postup
1.
Žĺtky vyšľaháme s polovicou práškového cukru a cukrárenským droždím. Misu zakryjeme fóliou a necháme odstáť do druhého dňa.
2.
Na druhý deň do cesta primiešame zvyšný cukor. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Toto cesto sa podsypáva práškovým cukrom. Povykrajujeme z neho rôzne tvary, uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Koláčiky pečieme pri teplote 150°C dokým nebudú zlatisté. Potom ich vyberieme, necháme vychladnúť a pokvapkáme rozpustenou čokoládou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.