Pridať recept

Marlenka

12
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

180 g
maslo
180 g
práškový cukor
6 PL
med
4 PL
smotana
1 ks
vajce
1 KL
kakao
450 g
hladká múka
1,5 KL
jedlá sóda

Krém:

250 g
maslo
1 konzerva
karamelové salko

Sirup:

2 PL
kryštálový cukor
50 ml
rum
150 ml
voda

postup

1.
Maslo, cukor, med, smotanu, vajce a kakao si dáme do misky a nad parou zmes šľaháme asi 5 minút. Pridáme do nej múku zmiešanú so sódou, cesto premiešame, prikryjeme a necháme 5 minút odstáť.
 
2.
Pripravíme si 5 papierov na pečenie. Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí, z ktorých vyvaľkáme pláty, ktoré vykrojíme do tvaru kruhu pomocou formy na pečenie. Ak sa s cestom zle pracuje, pomúčime ho. Kruhy ukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie, zo zvyšného cesta urobíme len takú placku, bude slúžiť ako mrvenička na vrch.
3.
Kruhy pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 4 minúty. Maslo si vyšľaháme do peny, primiešame karamelové Salko a vymiešame hladký karamelový krém. Ak nemáme karamelové Salko, stačí to normálne dve hodiny variť pod vodou.
4.
V miske si zmiešame kryštálový cukor, vodu a rum. Týmto sirupom budeme jednotlivé pláty cesta polievať.
5.
Vezmeme prvý plát cesta, ktorý uložíme na podnos a pokvapkáme ho sirupom. Potrieme ho časťou krému, vezmeme ďalší plát cesta, ktorý potrieme sirupom aj zospodu, vrchu a prichádza na rad opäť krém. Takto pokračujeme ďalej. Posledný plát cesta potrieme sirupom, zvyšným krémom potrieme vrch ale aj boky torty.
6.
Zvyšné cesto rozmrvíme v rukách a posypeme ním celú Marlenku. Odložíme ju stuhnúť do chladničky aspoň cez noc.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fantastické medové rezy
Fantastické medové rezy: Krásne krémové a cesto mäkké ako perinka, jednoduchý videorecept
Úžasne mäkké medové rezy s vanilkovým krémom a bohatou vrstvou čokolády.
Veľké trápenie vo finále pekárskej šou: Finalistky zápasia s medovým cestom
Veľké trápenie vo finále pekárskej šou: Finalistky zápasia s medovým cestom
Dnes nás čaká veľkolepé finále šou Pečie celé Slovensko. Pozrite sa, ako im dá zabrať medové cesto!
Ako nakrájať medové rezy či tortu? Geniálny TRIK cukrárky Petry Tóthovej zaručí perfektný rez ako od profesionála
Ako nakrájať medové rezy či tortu? Geniálny TRIK cukrárky Petry Tóthovej zaručí perfektný rez ako od profesionála
Milovníci medových rezov pozor! Odteraz ich nakrájate ako skutočný profesionál. Postupujte podľa návodu...
Sviatočné pečenie s medom: Najobľúbenejšie recepty na medové rezy, zákusky a koláče s medom, tieto u nás
Vianočné pečenie s medom: Najobľúbenejšie recepty na medové rezy, zákusky a koláče s medom, tieto u nás na Vianoce nesmú chýbať
Výborné a krásne sladké domáce medové zákusky, koláče aj dezerty v najobľúbenejších receptoch. Medové...
V zime nič nefunguje bez medu! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
V zime bez medu nefunguje nič! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
Načo míňať veľa peňazí na drahé krémy a lieky, keď máte odpoveď priamo pod nosom? Domáci med dokáže...