Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Čokomakový RAW muffin bez pečenia

Henrieta_Peskovicova
Henrieta_Peskovicova
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Čokoláda

3 PL
kakaové maslo
3 PL
raw kakao
6 PL
javorový sirup
1 PL
pomarančová šťava

Koláčik

6 PL
namočený mak
6 PL
namletý ľan
1 ks
medjoool datľa
1 ČL
kokosový olej
1 PL
kakaové maslo
1 ks
jablko
2 ks
sušená slivka
štipiek
škorica
trochu
namočené mandle na zahustenie

postup

Nie som si celkom istá, či sa tento jednohubkový koláčik môže nazývať muffinom. Ale, je v košíčku a tak som ho takto zatiaľ nazvala. Tento koláčik je úplne ekologický. Neminula som naň papier (košíček) a silikónová formička je vďaka ingredienciám po ich zjedení takmer čistá, v umývačke sa zvezie s ostatným riadom. Ingrediencie sú v štýle „raw“, teda surové ako ich príroda stvorila. A nemusíte sa striktne držať receptu, namixovať si koláčik môžete podľa toho, čo máte doma. Manažérka jednej z bratislavských škôlok ma poprosila o prípravu receptu na jednu detskú párty. Koláčiky mali byť bez cukru a sladidiel, lepku a laktózy. Mohlo v nich byť ovocie. A mali mať muffinový tvar. Aj košíček. No, šuhajdy sa mi zdali moc obyčajné i keď sa dajú pripraviť aj v „raw“ forme. A tak vzniklo toto a chutilo aj doma našim deťom aj v škôlke na testingu. Naviac, dostala som testovací balík od „krežákov“ a tak bolo pre mňa výzvou skúsiť kokosový tuk, kakao, kakaové maslo, kokosový cukor. Samé dobroty a obstáli na jednotku. V maku a mandliach je vysoký obsah vápnika, pre rast detí je veľmi dôležitý. Ľan pôsobí dobre na peristatiku a v ovocí je vláknina, ktorá ľanu ešte viac pomôže pri trávení.

1.
Mak a mandle namočíme zvlášť cca 4h pred začatím procesu. Zlejeme z nich vodu a premyjeme ich. Ľan namáčať netreba, ale mlieť ho zomeľte tesne pred použitím.
2.
Jablko nemusíte šúpať, ale postrúhajte ho na mrkvovom strúhači. Takto pripravené ingrediencie každú zvlášť vymixujeme. Z maku si môžete časť nechať a vmiešať ho kvôli štruktúre do zomletého.
3.
Teraz vhoďte do mixéra všetky ingrediencie a vymixujte ich. Rukami tvarujte do košíčkov koláčiky. Polejte horúcou čokoládou a ozdobte mandľou, alebo podľa chuti -ja som pridala aj drvené konopné jadierka, lebo chutia ako oriešky. Nech majú decká aj bielkoviny :)
4.
TIP: na týchto koláčikoch je fajn to, že pri redšej konzistencii môžete dochutiť ľanom, alebo sušenými slivkami.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...