Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Mrkvová torta s tvarohom

helkahelenka
helkahelenka
12
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
250 g
polohrubá múka
150 g
cukor
1 ks
pomaranč
1 KL
nastrúhaný zázvor
2 KL
škorica mletá
100 g
sušené ovocie
50 g
nasekané mandle
70 ml
olej
400 g
mrkva
1 KL
kypriaci prášok do pečiva

Krém

250 g
jemný tvaroh
2 PL
maslo
3 PL
práškový cukor
1 ks
pomaranč

postup

V tomto koláčiku je množstvo voňavých surovín, ktoré spolu vytvorili úžasnú chuť.

1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Postupne pridávame olej a šťavu z 1 pomaranča. Primiešame múku s kypriacim práškom a škoricou. Na záver pridáme nastrúhanú mrkvu, zázvor, kôru z 1 pomaranča a sušené ovocie s mandľami.
2.
Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme 50 minút pri 170 stupňoch.
3.
Maslo si zmiešame s práškovým cukrom. Pridáme jemný mäkký tvaroh a trocha pomarančovej šťavy. Vymiešame do hladkého krému, ktorý potom natrieme na upečený koláč. Na vrch nastrúhame kôru z pomaranča.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Poznáte to: grilovačka skončila, plné bruško, riady umyté alebo aspoň naskladané v dreze a čistenie grilu nechávate...
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Mrazený malinový pretlak
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Hovorí sa, že čo je dobré, to je určite nezdravé! Maliny však patria k výnimkám. Drobné bobuľovité ovocie nádhernej...