Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mrkvová torta s tvarohom

helkahelenka
helkahelenka
12
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
250 g
polohrubá múka
150 g
cukor
1 ks
pomaranč
1 KL
nastrúhaný zázvor
2 KL
škorica mletá
100 g
sušené ovocie
50 g
nasekané mandle
70 ml
olej
400 g
mrkva
1 KL
kypriaci prášok do pečiva

Krém

250 g
jemný tvaroh
2 PL
maslo
3 PL
práškový cukor
1 ks
pomaranč

postup

V tomto koláčiku je množstvo voňavých surovín, ktoré spolu vytvorili úžasnú chuť.

1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Postupne pridávame olej a šťavu z 1 pomaranča. Primiešame múku s kypriacim práškom a škoricou. Na záver pridáme nastrúhanú mrkvu, zázvor, kôru z 1 pomaranča a sušené ovocie s mandľami.
2.
Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme 50 minút pri 170 stupňoch.
3.
Maslo si zmiešame s práškovým cukrom. Pridáme jemný mäkký tvaroh a trocha pomarančovej šťavy. Vymiešame do hladkého krému, ktorý potom natrieme na upečený koláč. Na vrch nastrúhame kôru z pomaranča.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Smoothie Energia
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Smoothie - ovocné pyré, ktoré chutí každému.. Smoothie sa stalo trendom, Je to fajn, zdravé a z umixovaného pyré sa dá...
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :) Pripravuje...
granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Granita je taliansky mrazený dezert z ovocia. Jeho príprava je jednoduchá, pripraviť ju môžte z jahôd, malín, citrónov,...