Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mrkvová torta s tvarohom

helkahelenka
helkahelenka
12
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2
vajce
250 g
polohrubá múka
150 g
cukor
1
pomaranč
1 KL
nastrúhaný zázvor
2 KL
škorica mletá
100 g
sušené ovocie
50 g
nasekané mandle
70 ml
olej
400 g
mrkva
1 KL
kypriaci prášok do pečiva

Krém

250 g
jemný tvaroh
2 PL
maslo
3 PL
práškový cukor
1
pomaranč

postup

V tomto koláčiku je množstvo voňavých surovín, ktoré spolu vytvorili úžasnú chuť.

1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Postupne pridávame olej a šťavu z 1 pomaranča. Primiešame múku s kypriacim práškom a škoricou. Na záver pridáme nastrúhanú mrkvu, zázvor, kôru z 1 pomaranča a sušené ovocie s mandľami.
2.
Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme 50 minút pri 170 stupňoch.
3.
Maslo si zmiešame s práškovým cukrom. Pridáme jemný mäkký tvaroh a trocha pomarančovej šťavy. Vymiešame do hladkého krému, ktorý potom natrieme na upečený koláč. Na vrch nastrúhame kôru z pomaranča.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...