Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špenátové palacinky

emco_recepty
emco_recepty
8
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

150 g
Emco jemné ovsené vločky
250 ml
mlieko
100 g
čerstvý špenát
2 ks
vajce
ks
soľ

Plnka

250 g
tvaroh
100 g
syr Feta
1 konzerva
sušené paradajky
1 balíček
slnečnicové semienko

postup

Palacinky na slano pre milovníkov zdravého jedla

1.
Ovsené vločky zalejeme mliekom a necháme pár minút bobtnať. Pridáme soľ, vajcia a špenát. Všetko rozmixujeme na hladkú hmotu, podľa potreby pridáme mlieko alebo vločky tak, aby vzniklo mierne husté cesto. Na stredne rozpálenú panvicu nalejeme primerané množstvo cesta, rozotrieme po celej ploche panvice a smažíme po obidvoch stranách.
2.
Palacinky potrieme zmesou našľahaného tvarohu a syra Feta, posypeme kúskami sušených paradajok a posypeme slnečnicovými semienkami. Zavinieme, prekrojíme na polovicu a podávame.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...