Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špenátové palacinky

emco_recepty
emco_recepty
8
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

150 g
Emco jemné ovsené vločky
250 ml
mlieko
100 g
čerstvý špenát
2 ks
vajce
ks
soľ

Plnka

250 g
tvaroh
100 g
syr Feta
1 konzerva
sušené paradajky
1 balíček
slnečnicové semienko

postup

Palacinky na slano pre milovníkov zdravého jedla

1.
Ovsené vločky zalejeme mliekom a necháme pár minút bobtnať. Pridáme soľ, vajcia a špenát. Všetko rozmixujeme na hladkú hmotu, podľa potreby pridáme mlieko alebo vločky tak, aby vzniklo mierne husté cesto. Na stredne rozpálenú panvicu nalejeme primerané množstvo cesta, rozotrieme po celej ploche panvice a smažíme po obidvoch stranách.
2.
Palacinky potrieme zmesou našľahaného tvarohu a syra Feta, posypeme kúskami sušených paradajok a posypeme slnečnicovými semienkami. Zavinieme, prekrojíme na polovicu a podávame.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...