Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šunkové kvietky z kysnutého cesta

evauhlik
evauhlik
6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
100 g
maslo
1 ks
žĺtok
1/2 kociek
droždie
1 cl
soľ

Náplň:

ks
šunka
ks
paradajková pasta
ks
syr tvrdý
ks
sezamové semienka

postup

z jedného cesta môžete urobiť viac druhov pečiva - stačí sa len pohrať...

1.
do misky dáme kvasnice a vlažnú vodu, vidličkou dobre rozmiešame, pridáme preosiatu múku, zmäknuté maslo, žĺtok a soľ... vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme vykysnúť
2.
cesto vyvaľkáme na celkom tenko a vykrajujeme kolieska podľa veľkosti šunky, každé koliesko potrieme paradajkovou pastou, položíme koliesko šunky a zakryjeme kolieskom cesta... kolieska narežeme smerom do stredu a každú časť prehneme-otočíme... otáčame buď k sebe alebo od seba - vznikne kvietok, alebo otáčame len jedným smerom - vznikne vrtuľka
3.
kvietky potrieme vajíčkom, posypeme syrom, semienkami a uložíme na plech, necháme podkysnúť
4.
pečieme vo vyhriatej rúry na 220°C asi 10-15 minút podľa veľkosti koliesok
5.
z tohto cesta môžeme urobiť pletenky, uzle, rožky... posypané semienkami, syrom a pod.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...