Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šunkové kvietky z kysnutého cesta

evauhlik
evauhlik
6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
100 g
maslo
1 ks
žĺtok
1/2 kociek
droždie
1 cl
soľ

Náplň:

ks
šunka
ks
paradajková pasta
ks
syr tvrdý
ks
sezamové semienka

postup

z jedného cesta môžete urobiť viac druhov pečiva - stačí sa len pohrať...

1.
do misky dáme kvasnice a vlažnú vodu, vidličkou dobre rozmiešame, pridáme preosiatu múku, zmäknuté maslo, žĺtok a soľ... vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme vykysnúť
2.
cesto vyvaľkáme na celkom tenko a vykrajujeme kolieska podľa veľkosti šunky, každé koliesko potrieme paradajkovou pastou, položíme koliesko šunky a zakryjeme kolieskom cesta... kolieska narežeme smerom do stredu a každú časť prehneme-otočíme... otáčame buď k sebe alebo od seba - vznikne kvietok, alebo otáčame len jedným smerom - vznikne vrtuľka
3.
kvietky potrieme vajíčkom, posypeme syrom, semienkami a uložíme na plech, necháme podkysnúť
4.
pečieme vo vyhriatej rúry na 220°C asi 10-15 minút podľa veľkosti koliesok
5.
z tohto cesta môžeme urobiť pletenky, uzle, rožky... posypané semienkami, syrom a pod.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...