Domáca pizza
8
porcií
140
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hladká múka
500
g
vlažná voda
50
g
droždie
70
ml
olej
20
g
soľ
postup
1.
Všetky suroviny na cesto spolu premiešame, vymiešame lepivé cesto, ktoré vložíme do olejom vymastenej misky, prikryjeme a necháme ho kysnúť.
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí, z každej nám vyjde jedna okrúhla pizza. Ktorú potrieme paradajkovým pestom, posypeme syrom, obložíme, opäť posypeme syrom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C cca 15 minút.
3.
Varianty:
1) paradajkový základ, syr, šunka, paradajky, opäť syr a bazalka.
2) paradajkový základ, syr, šunka, ananás a Niva.
3) paradajkový základ, syr, šunka, špenát, cibuľa, kyslá smotana a opäť syr.
4) Kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, syr a cibuľa.
A mnohé iné.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.