Pridať recept

Domáca pizza

8
porcií
140
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hladká múka
500 g
vlažná voda
50 g
droždie
70 ml
olej
20 g
soľ

postup

1.
Všetky suroviny na cesto spolu premiešame, vymiešame lepivé cesto, ktoré vložíme do olejom vymastenej misky, prikryjeme a necháme ho kysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí, z každej nám vyjde jedna okrúhla pizza. Ktorú potrieme paradajkovým pestom, posypeme syrom, obložíme, opäť posypeme syrom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C cca 15 minút.
3.
Varianty: 1) paradajkový základ, syr, šunka, paradajky, opäť syr a bazalka. 2) paradajkový základ, syr, šunka, ananás a Niva. 3) paradajkový základ, syr, šunka, špenát, cibuľa, kyslá smotana a opäť syr. 4) Kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, syr a cibuľa. A mnohé iné.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!