Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mini žemličky - žabky

evauhlik
evauhlik
630
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
múka hladká
250 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
100 ml
olej
1/2 kocka
droždie
1
žĺtok
1/2 ČL
soľ

postup

milé pohostenie pre deti aj dospelých

1.
múky preosejeme, v mlieku rozpustíme droždie, pridáme olej (alebo maslo) a rozmiešame žĺtok, všetko vylejeme do preosiatej múky, osolíme a zamiesime cesto, prikryjeme a necháme kysnúť 1 až 2 hodiny
2.
vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1cm a vykrajujeme malé kolieska, priemer 2,5-3cm... z cesta si utrhujeme malé kúsky a vyformujeme z nich maličké guľky, to budú oči... ešte pridáme guličky čierneho korenia a potrieme vajcom
3.
ukladáme na plech, na pečiaci papier a pečieme na 220°C asi 8-10 minút
4.
upečené žabky necháme úplne vychladnúť, potom ich nakrojíme a plníme podľa chuti salámou, syrom, zeleninou, rôznymi nátierkami...

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...