Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Mini žemličky - žabky

evauhlik
evauhlik
630
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
múka hladká
250 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
100 ml
olej
1/2 kociek
droždie
1 ks
žĺtok
1/2 ČL
soľ

postup

milé pohostenie pre deti aj dospelých

1.
múky preosejeme, v mlieku rozpustíme droždie, pridáme olej (alebo maslo) a rozmiešame žĺtok, všetko vylejeme do preosiatej múky, osolíme a zamiesime cesto, prikryjeme a necháme kysnúť 1 až 2 hodiny
2.
vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1cm a vykrajujeme malé kolieska, priemer 2,5-3cm... z cesta si utrhujeme malé kúsky a vyformujeme z nich maličké guľky, to budú oči... ešte pridáme guličky čierneho korenia a potrieme vajcom
3.
ukladáme na plech, na pečiaci papier a pečieme na 220°C asi 8-10 minút
4.
upečené žabky necháme úplne vychladnúť, potom ich nakrojíme a plníme podľa chuti salámou, syrom, zeleninou, rôznymi nátierkami...

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...