Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mini žemličky - žabky

evauhlik
evauhlik
630
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
múka hladká
250 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
100 ml
olej
1/2 kociek
droždie
1 ks
žĺtok
1/2 ČL
soľ

postup

milé pohostenie pre deti aj dospelých

1.
múky preosejeme, v mlieku rozpustíme droždie, pridáme olej (alebo maslo) a rozmiešame žĺtok, všetko vylejeme do preosiatej múky, osolíme a zamiesime cesto, prikryjeme a necháme kysnúť 1 až 2 hodiny
2.
vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1cm a vykrajujeme malé kolieska, priemer 2,5-3cm... z cesta si utrhujeme malé kúsky a vyformujeme z nich maličké guľky, to budú oči... ešte pridáme guličky čierneho korenia a potrieme vajcom
3.
ukladáme na plech, na pečiaci papier a pečieme na 220°C asi 8-10 minút
4.
upečené žabky necháme úplne vychladnúť, potom ich nakrojíme a plníme podľa chuti salámou, syrom, zeleninou, rôznymi nátierkami...

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...