Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Mini žemličky - žabky

evauhlik
evauhlik
630
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
múka hladká
250 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
100 ml
olej
1/2 kociek
droždie
1 ks
žĺtok
1/2 ČL
soľ

postup

milé pohostenie pre deti aj dospelých

1.
múky preosejeme, v mlieku rozpustíme droždie, pridáme olej (alebo maslo) a rozmiešame žĺtok, všetko vylejeme do preosiatej múky, osolíme a zamiesime cesto, prikryjeme a necháme kysnúť 1 až 2 hodiny
2.
vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1cm a vykrajujeme malé kolieska, priemer 2,5-3cm... z cesta si utrhujeme malé kúsky a vyformujeme z nich maličké guľky, to budú oči... ešte pridáme guličky čierneho korenia a potrieme vajcom
3.
ukladáme na plech, na pečiaci papier a pečieme na 220°C asi 8-10 minút
4.
upečené žabky necháme úplne vychladnúť, potom ich nakrojíme a plníme podľa chuti salámou, syrom, zeleninou, rôznymi nátierkami...

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Poznáte to: grilovačka skončila, plné bruško, riady umyté alebo aspoň naskladané v dreze a čistenie grilu nechávate...
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Mrazený malinový pretlak
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Hovorí sa, že čo je dobré, to je určite nezdravé! Maliny však patria k výnimkám. Drobné bobuľovité ovocie nádhernej...