Pridať recept

Cibuľový džem

ingrediencie

1 kg
cibuľa
4 ks
červená cibuľa
30 g
maslo
1 KL
olivový olej
3 PL
med
2 PL
hnedý cukor
podľa chuti
balzamikový ocot, soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Cibuľu olúpeme a nakrájame na pásiky. Vhodíme ju do hrnca, kde sme si rozpálili maslo s olejom. Cibuľu opekáme asi 5 minút, potom pridáme med, cukor, ocot, soľ a korenie podľa chuti.
 
2.
Cibuľu opekáme ďalej cca hodinu. Mala by byť vláčna a pekne mäkká. Džemom naplníme sklenené poháre, uzavrieme ich, necháme vychladnúť a skladujeme v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Cibuľový džem
Fantastická pochúťka z cibule: Ako pripraviť a podávať sladký cibuľový džem, hotový je do pár minút!
Ak ste ešte cibuľový džem nejedli, mali by ste vyskúšať tento recept. Cibuľovým džemom môžete ochutiť...
Zaváraniny
Trvanlivé pochúťky z cibule a cesnaku
Pripravte si túto sezónu aj zaujímavé trvanlivé prílohy z cibule a cesnaku.