Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kváskový celozrnný chlebík

dorisa
dorisa
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
špaldová celozrnná múka
1,5 KL
soľ morská
15 g
ražný kvások sušený BIO NATURAL
350 ml
vlažná voda

postup

2.
Do misky dáme špaldovú celozrnnú múku, pridáme polovicu balenia..... žitný sušený kvások....Pri práci s kváskom by sme sa mali vyhnúť kovovým predmetom, vrátane nerezových misiek. Odporúčame zvoliť sklo, porcelán alebo potravinársky, kvalitný plast.
5.
Vyformujeme chlebík a necháme ho vykysnúť. Ja som nechala aj 3 hodiny. Pečieme ho na plechu cca 1,4 hodiny.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...
cuketa
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Jej lesklá zelená šupka a svieža dužina sú v lete veľmi obľúbenou pochúťkou. Približne 90% plodu tvorí voda, zvyšok je...